Toeristische Info

Toeristische info

In Dessel en omgeving zijn heel wat toeristische trekpleisters.

Van rustig wandelen tot een ganse dag in een pretpark, het is allemaal binnen handbereik!

 

Postel

Postel is de plaats bij uitstek om een prachtige wandeling te maken, ver van de drukte en de auto's. Vijf wandelroutes, van 2,9 km tot 12 km, kunnen bewandeld worden in de omgeving van de abdij. Aan het begin van de wandelroutes is een grote gratis parking voorzien en samen met de gezellige cafétjes wordt het ongetwijfeld een geslaagde uitstap!

 

Meer info over de Abdij van Postel

Wandelroute Klavertje Vijf

Sas 4

Ontdek een unicum: de kruising van twee kanalen. De gemeente Dessel liet een 37 m hoge toren bouwen naast de kruising. Bij mooi weer kan je kilometers ver kijken. De mijnterrils van Beringen, de kerken van Retie, Dessel, Turnhout, Mol en verre omstreken maken deel uit van het panorama. Het beklimmen van de 217 trappen is zeker de moeite waard!

 

Aan de voet van de toren werd een bezoekerscentrum geplaatst waar de gemeente Dessel, het zandwinningsbedrijf Sibelco en NV de Scheepvaart hun verhaal brengen.

Mindervaliden worden niet in de steek gelaten: Bovenaan de toren werden camera's geplaatst zodat iedereen van het uitzicht kan genieten.

Toegang is gratis!

 

Bezoek zeker ook de website van de Sas 4 toren.

 

Fietsen

Wie graag fietst zal het in de Dessel en omgeving zeker naar zijn zin hebben. Fietsen door de Kempense vlakte, velden, kanalen en bossen is een echte aanrader. Het vlakke landschap heeft vele troeven, zoals de rust en de geasfalteerde fietspaden die meestal voor auto's verboden terrein zijn. Een uitgebreid en aangeduid fietswegennet brengt je op de mooiste plaatsjes. Gelegenheden voor een hoeve-ijs of een terrasje doen zich regelmatig voor naast de rustige kanalen.

Voor wie graag vele kilometers vreet op zijn tweewieler is het Miel Ottenpad een tip. Je rijdt er tussen de velden en bossen op verharde wegen. Door het brede fietspad kunnen wielrenners makkelijk voorbij. Wie van de route durft af te wijken, kan tot in Nederland rijden en de prachtige heiden op zijn pad tegenkomen.

 

Voor de onvermoeibare fietsers is er het Miel Ottenpad.

Olmense Zoo

Zin om een zoo te bezoeken zonder drukte? Dan ben je in de Olmense zoo bij het juiste adres! Deze dierentuin is op slechts 15 km van de B&B en biedt amusement voor een ganse dag. Meer dan 200 diersoorten wachten je op. De prima onderhouden dierentuin toont de dieren in hun natuurlijke habitat, zodat zowel mens als dier het er naar hun zin hebben!

Bezoek zeker de witte leeuwen en witte tijgers, de pronkstukken van de dierentuin.

 

Meer informatie over de Olmense Zoo.

 

Zilvermeer

Een stevige wandeling tussen de bomen? De kinderen uitlaten in de speeltuin? Luilekker op het strand, een duik in het water of liever een terrasje? Recreatiepark het Zilvermeer biedt een antwoord. Het grote witte zandstrand en het grote kunstmatig meer, onstaan door het winnen van wit zand (silicium), zijn ideaal op een warme, zomerse dag. Vind verkoeling in het zwemgedeelte, vaar met een waterfiets, sla een balletje mini-golf. Het kan allemaal. Duik of zeil je liever, of maak een grote wandeling rond het park.

Het veelzijdige Zilvermeer kan iedereen bekoren!

 

Dit alles en nog veel meer op de website van het Zilvermeer!

Zilvermeerhaven - Port Aventura

Een actievere uitstap vereist? Maak kennis met de Zilvermeerhaven! Peddelen met een kajak of kano, leren zeilen , rondvaren met een taxiboot, meevaren met een speedboot, banana riding zijn enkele van de vele activiteiten die georganiseerd worden in de Zilvermeerhaven. In de jachthaven kunnen mooie foto's geschoten worden en afsluiten kan in het gezellige havencafé met zicht op de jachthaven.

 

Alle activiteiten op de website van de Zilvermeerhaven.

Bobbejaanland

Ben je op zoek naar een spannende uitstap voor het hele gezin? Bobbejaanland, het pretpark gesticht door Bobbejaan Schoepen, heeft attracties voor groot en klein. Iedereen die kan genieten van kriebels in de buik en extreme snelheden kan zijn hart ophalen in Bobbejaanland. Onorthodoxe snelheden in de Typhoon en in de Sledge Hammer, of liever scheuren door de bochten in de Speedy Bob? Deze attracties en nog veel meer zijn te vinden op de website van Bobbejaanland.

Wanneer je verblijft in onze B&B ben je slechts 19 km verwijdert van 'het plezantste land'!

 

Website van Bobbejaanland.

Isotopolis

Voor de techneuten of zij die wat meer willen weten over radio-activiteit en de opslag ervan in de Desselse en Molse bodemlagen is Isotopolis een echte aanrader. Het informatiecentrum is gelegen in de opslagsite zelf en biedt antwoord op al je vragen. Je wordt er rondgeleid, je krijgt er demonstraties te zien en je kan vragen stellen aan de mensen die opgeleid zijn in deze materie. Met wat geluk mag je samen met hen de site verkennen en kijken waar het lichtradioactief afval opgeslagen wordt achter een dik loden glas.

Zeker een leerrijke ervaring!

 

Reserveren is vereist en kan op de website van Isotopolis.

 

fietsroutes in de kempen

 

http://users.skynet.be/fietsroutes-charel/index.html

 

een dagje fietsen langs water of in de bossen